10 minuten

Wil je mijn buddy zijn? Vriendin stuurt gesproken berichtje over de app. Het idee is dit, elke dag besteed je 10 minuten aan iets dat achterstallig is en je telkens maar laat liggen. Dan app je je buddy dat je het hebt gedaan. Na even afstemmen kwamen we overeen dat we pas in de avond om 21.00 uur een reminder sturen als we nog niks van de ander hebben gehoord. So far, so good.

De eerste dag gaat lekker, na ons gesprek besteed ik 10 minuten aan iets lezen over pensioenen. Done! app ik vol trots. Op dag drie komt er al een kink in de kabel. Ik heb een achterlijk drukke dag en aan het einde ben ik zo moe, dat ik alleen nog maar wil slapen. Of eigenlijk begon het al de avond ervoor waarbij een drankje om 22.00 verschoof naar 00.30 en ik uiteindelijk heel laat in bed lag. De eropvolgende dag ben ik op adrenaline doorgekomen ben, bij thuiskomst duik ik om 21.00 uur mijn bed in. Ik app af. Vriendin accepteert. De dag erna ‘haal’ ik het in door 20 minuten te doen.

Een paar dagen later is het weer raak. Vriendin vraagt terecht, hoe komt dat dan en hoe ga je ervoor zorgen dat het wel lukt.

Een afspraak van 10 minuten per dag blijkt vanalles los te maken. Ik voel me schuldig tegenover mijn buddy. Ze denkt vast allerlei dingen, waaronder dat ik lui ben en geen doorzettingsvermogen heb. Door het niet nakomen van de 10 minuten afspraak merk ik hoe mijn dag in elkaar zit. Dat ik vooral ad hoc op impulsen van buitenaf reageer. Dat ik bezig ben om iedereen zo snel mogelijk te bedienen, zowel klanten, vrienden en familie en ik in mijn toch al volle dag een zieke vriendin aanbied dat ik boodschappen kan doen voor haar, omdat ik denk dat dat hoort bij een goede vriendin zijn. Hoe opgelucht ik ben dat het niet nodig is. Hoe vol ik mijn dag plan, om erachter te komen dat het allemaal niet past als ik even wat minder energie blijk te hebben. De aantrekkingskracht van mijn mailbox waardoor ik me telkens laat afleiden. Kortom, wat een chaos ik van mijn eigen dag maak.

Het niet nakomen van de afspraak valt praktisch op te lossen door het first thing in de ochtend te doen. Los daarvan, ik geloof dat ik ook maar eens wat andere aanpassingen ga doen 😉

Deel uw mening