Friendzone

Een intern emotioneel mijnenveld, dat is het daten en het niet-daten. Voor je het weet gaat er weer iets af waarvan je niet wist dat het er zat. Grote en kleine explosies. Maar laat ik jullie netjes meenemen in het verhaal in plaats van te strooien met metaforen en overtrokken drama.

Het begon allemaal zo. De man was al een paar keer door een goede vriendin in de etalage gezet. Hij was zo leuk en aardig. Ik voelde een voorzichtig spreekwoordelijk duwtje zijn kant op. Op een avond kwam ik hem per ongeluk ergens tegen. Het was een gesprek van nog geen twee minuten en ik bevond me in een rare modus, namelijk ietwat stoned (wietolie als medicatie, maar dat is weer een ander verhaal). Daardoor leek ik wat meer los te staan van de realiteit. Ik voelde wel dat hij me leuk vond, of dat dacht ik te voelen, maar verder kon ik er niet zoveel mee.

Weken later kom ik hem weer in de digitale wereld tegen. Na een paar berichtjes met inhoudelijke informatie gooit hij het open. Dat hij wel graag een keer met me wil afspreken. Ik reageer dat ik dat ook best wil, maar dan niet als date, maar gewoon vriendschappelijk. Het lijkt me namelijk iemand met wie je een goed gesprek kan hebben en lol, alleen die andere vibe voel ik niet. Waarmee ik hem afwijs als date, wat ik altijd best even ingewikkeld vind, maar eerlijkheid staat toch bovenaan. En toen kwam de boomerang, hij stuurt terug dat hij inderdaad een date wilde en genoeg vrienden heeft.

Het universum gniffelt en zegt “Hier, pak aan!”. Ik vind het een vreemde gewaarwording, afgewezen worden als potentiële vriend. Die had ik nog niet eerder meegemaakt en het doet even een beetje pijn om niet eens de friendzone in te mogen gaan ;-). Ah, c’est la vie. Ik kijk er met verbazing naar, waarna het gevoel ook weer verdwijnt.

Uw ontdekkende JungleReporter
ps (Voor de nuance in het verhaal. Jullie lezen uiteraard de verkorte versies van alle berichten, het was een stuk gezelliger verwoord en met meer smileys, u begrijpt).

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Mirjamantwoord
24 mei 2016 om 22:38

Coooooollllll xxx

Bekeantwoord
25 mei 2016 om 09:33
– Antwoord aan: Mirjam

🙂 dank je wel Mirjam!

Reactie achterlaten