Shredder aangeboden

– Voor Syl, omdat je me af en toe een duwtje geeft om te durven posten en voor Anne, omdat we over dit thema een gaaf app-gesprek hadden. –

 

Een beetje van dit en een beetje van dat

Ik doe soms iets slims en soms iets doms. Ik voel de ene keer schurend verdriet en de volgende keer tintelend, licht geluk. Ik vergeet dingen en andere niet. Soms ben ik jaloers en denk ik villeine gedachten. Soms ben ik on top of the world en de volgende keer word ik erdoor verpletterd. Ik heb pijn in sommige delen van mijn lichaam en geen pijn in andere delen van mijn lichaam. Kortom, ik ben een mens.

 

Anders…

Toch heb ik een uitzonderingpositie ten opzichte van andere mensen, ik ben eigenlijk heel bijzonder, een beetje anders zeg maar. Ik verklap het hier, als jullie beloven dat dit tussen ons blijft, binnen de vier muren van mijn blog.

 

Geheim

Komt het. Ik weet namelijk zeker dat er VANALLES mis is met mij.

Het is een kwestie van tijd is totdat ook anderen daarachter komen en de facade kapot springt. Tot die tijd zeg ik sorry en schaam me regelmatig over mijn gedrag of de ideeën die ik heb. Ik lees veel zelfhulpboeken, heb in het verleden een aardig deel van de hulpverlening uitgeprobeerd en hoopte met die dingen te bereiken dat ik ooit de “improved me” kon voorstellen aan de wereld. “We hebben altijd geweten dat ze het in zich had! Hier is ze dan, dames en heren!”

 

Ooh la la!

Waar ga ik dan voor? Naar welk ideaal plaatje zou ik getransformeerd moeten worden? Mijn plaatje ziet er ongeveer zo uit; ik zou een zelfverzekerde, uitgebalanceerde vrouw, die classy sexy is, moeten zijn. Ze weet wat ze wil in het leven, heeft een duidelijke passie en volgt die. Ze snapt het klappen van de ondernemerszweep en heeft de bijbehorende bankrekening. Een goed gevoel voor humor, zo goed dat het zelfs de mannen verbaasd. Ze huilt op gepaste tijden, met gepaste tranen. Maar is meestal gewoon vrolijk en energiek. Ze is bezit zelfkennis, is spiritueel goed ontwikkeld en daardoor een wijze, behulpzame vrouw. Hart op de goede plek. Iedereen wil haar zijn, iedereen mag haar. Ze heeft het nooit koud en kan dus ook in de winter charmant gekleed gaan met hakjes. En oh ja, ze is natuurlijk een tijger of elfje in de slaapkamer, afhankelijk van de situatie.

 

Ik loop stuk op dat verhaal, dat ik mezelf door de jaren heen ben blijven vertellen. Over hoe het zou moeten zijn en wat het niet is. De mindfuck (of fuik zo u wilt) waar we gok ik allemaal wel een keer ingelopen zijn. Als ik het nu zo teruglees vind ik het ook nog eens een weinig boeiend verhaal, loop ik al die jaren mijn best voor te doen voor saai.

 

Delete

Ik gooi bij deze mijn little miss perfect plaatje graag door de shredder. Zo hoppa, weg probleem. Hallo vrouw die zich in de winter inpakt in drie lagen kleding, rode neus, blauwe handen. Deze zomer door omstandigheden nog een moment radeloos was over hoe ze haar huur ging betalen. Waterige ogen krijgt wanneer ze boos, verdrietig of moe is, maar ook om de mooiste wolken ooit of wanneer iemand haar iets aardigs zegt. In de ochtend kan ze een tikkeltje depressief en sjacherijnig zijn. Soms weet ze helemaal niet hoe ze zich moet gedragen in de slaapkamer. Ze zoekt nog steeds naar haar passie en er zijn mensen die haar niet eens mogen (Wàààt?!). Vandaag is ze volwassen en morgen verliest ze zich als een kind in een nieuwe situatie. Wat een heerlijke vrouw. “Daar is ze dan dames en heren! We hebben altijd al geweten dat ze het in zich had!”

 

ps Naar wie kan ik mijn shredder doorsturen?

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Sylviaantwoord
26 januari 2015 om 21:35

<3

Reactie achterlaten