Waar ben jij bang voor?

Irrationele twijfels en angsten…

Iedereen heeft ze, soms zijn ze een tikje genant. Maar laat ik niet flauw doen, ik gooi er hier gewoon een paar open. Ben zeer nieuwsgierig of je wat herkent ;), voel je vrij een reactie achter te laten.

 

1 – Freddy Krueger die uit de toiletpot komt.

Ik heb de films voor het laatst gezien toen ik 16 was. Nog steeds kan ik ’s nachts naar de wc gaan, te slaperig zijn om het licht aan te doen en dan ineens hartkloppingen krijgen, zittend op de toiletpot. In mijn fantasie komt uit die duistere pot de hand van Freddy omhoog en die zal met zijn messen mijn hele onderkant aan gort snipperen en snijden. Bloed overal. Heel aannemelijk dat dit nog een keer gaat gebeuren, u is gewaarschuwd.

 

2 – Roltrappen.

Altijd als ik bovenaan een roltrap sta en naar die bewegende treetjes kijk (Niet doen dan! Te laat..) dan ben ik bang dat ik er net verkeerd op ga stappen zodat ik met mijn bakkes voorover tuimel. Op die metalen, bewegende treetjes. Pijnlijk en wederom bloederig.

 

3 – Met een auto onder water belanden.

Wat natuurlijk niet gaat gebeuren. Verder wil ik er niks over kwijt (ik durf het niet eens), let’s not jinx this one. De echte kans dat het gebeurt schijnt overigens klein te zijn.

 

4 – Door de wekker heen slapen wanneer ik een hele vroege opdracht heb en dus een bepaalde trein of metro moet halen.

Ik zet altijd mijn wekker dubbel en check die dubbele tijd ook nog eens dubbel. Toch slaap ik nooit echt goed wanneer ik vroeg ergens moet zijn. In de afgelopen vijf jaar als ondernemer ben ik nog nooit door mijn wekker heengeslapen. Beetje vertrouwen hebben zou dus wel op zijn plaats zijn.

 

5 – Altijd wanneer de conducteur komt ga ik twijfelen of ik ingechecked heb.

Je doet het zo automatisch dat je niet eens meer weet dat je het doet. Zie ik de conducteur komen heb ik toch regelmatig een moment waarbij mijn hart extra snel slaat, zeker wanneer mijn pas niet meteen afgelezen kan worden en het uren lijkt te duren voor de “Mooi, bedankt” komt.

 

6 – De McDonald’s

Ik kom er niet vaak en wanneer ik er kom, dan denk ik altijd dat alle andere klanten en de mensen achter de balie denken “Zij hoort hier niet.” of “Wat een rare is dat.” Alsof ik als het ware door de mand val of ontmaskerd kan worden.  Tja…

 

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Sylviaantwoord
21 januari 2015 om 16:32

Als kind heb ik de angst ontwikkeld voor de roosters op de bodem van zwembaden. Ik had vroeger namelijk de theorie dat het zwembad verbonden was met de zee en dat er haaien uit de roosters zouden komen net als ik over het rooster zwom. Nog altijd ben ik een beetje bibberig in het zwembad 😉

Bekeantwoord
21 januari 2015 om 16:46

Oh ja, kan ik me helemaal voorstellen! Ik heb sowieso iets met zwembaden waar helemaal niemand in zwemt.. Dat gebeurde me een keer in een buitenbad, weet niet waarom, freaks me out wanneer ik in een verder leeg zwembad lig. Ik stond binnen twee seconden weer op de kant 😉

Reactie achterlaten